Google

Hoger in Google

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization en betekent zoekmachineoptimalisatie: je website optimaliseren ten behoeve van een goede vindbaarheid in zoekmachines als Google.

Er zijn veel verschillende technieken om dat te realiseren, zowel binnen je website (‘on-site’) als erbuiten (‘off-site’). Verder is SEO een doorlopend proces: zoekgedrag, concurrentie en andere factoren veranderen en je zult op die factoren moeten anticiperen. 

De drie SEO hoofdpijlers voor WordPress

Content

Content is alle informatie op je website die met de bezoeker gedeeld wordt, zoals tekst en beeldmateriaal. Het is zowel voor de bezoeker als Google belangrijk dat de content relevant en goed leesbaar is. Dit kan gedaan worden door het uitkiezen van de juiste keywords en het SEO-proof maken van teksten.

Techniek

Het aller aller belangrijkste om goed te kunnen scoren binnen Google is de techniek. Dat wordt bepaald door de hosting, cms, plugins, foto’s video’s etc. Is je website traag en verouderd? Net goed te gebruiken op mobiele apparaten? Vergeet de rest dan maar. De fundering moet kloppen, daar kun je op bouwen.

Linkbuilding

Elke website krijgt een score van Google. Deze score is onder andere bepaald door het aantal kwalitatieve en relevante backlinks. Hoe meer backlinks, hoe hoger de waarde die Google aan je website toekent. 360  helpt je op weg of neemt het uit handen.

Trefwoordenonderzoek

Voordat je met SEO aan de slag gaat begin je met het trefwoordenonderzoek. Je zult echt moeten weten op welke woorden je je moet gaan focussen om zichtbaar te worden, hoger in de zoekmachine-resultaten te komen, en de concurrentie te slim af te zijn. Daarbij wordt gefocust op zowel short-tail keywords maar zeker op long-tail keywords. Dat laatste zijn combinaties van meerdere worden. Zo kun je zoeken op bijvoorbeeld ‘fietsenmaker’ (short-tail) of op ‘fietsenmaker mountainbike Arnhem’ (long-tail).

 

Wat is er nodig om uw website bovenaan in Google te krijgen?

Zoals gezegd is linkbuilding een beproefd middels om websites bovenaan in Google te krijgen. Vandaag de dag kunt u bijna niet anders dan hiervoor een beroep doen op de kennis en ervaring van een specialist, zoals 360webdesign. 

On-site SEO

On-site SEO betekent het verbeteren van de optimalisatie voor zoekmachines binnen je eigen website. Denk aan het optimaliseren van de content (teksten, afbeeldingen) maar ook zaken als snelheid en mobiele prestaties.

Off-site SEO

Met off-site SEO (buiten je website) wordt bedoeld dat je technieken toepast om meer bezoekers naar je website te krijgen. Denk aan linkbuilding, Google Ads, etc.

 

 

Linkbuilding

Je hebt een prachtige website, maar hij kost meer dan hij oplevert? Dan is het interessant om eens te kijken wat je kunt doen om meer bezoekers op je site te krijgen. Verreweg de meeste mensen gaan online op zoek naar de beste aanbieder van welk product of dienst dan ook. Zo’n 94% gebruikt hiervoor Google (98% op mobiel). Zij klikken op de links naar de websites die op de eerste pagina(s) van de zijn beland. Herkenbaar? Dus jouw website móet bovenaan in Google als je meer bezoekers wilt. Kun je daar zelf iets aan doen?

ZEKER WEL!

Er zijn diverse manieren om jouw website bovenaan in Google te krijgen. De meest bekende hiervan is op dit moment linkbuilding.  Als andere websites linken naar jou site geeft Google jouw een hogere score en kom je hoger in de resultaten. Daarom is linkbuilding zo belangrijk. Linkbuilding is niet nieuw. Als Google vindt dat je website inhoudelijk niet relevant is zal je site ondanks goede linkbuilding tóch lager scoren.  Google hou je niet meer voor de gek. 360webdesign ondersteunt je daar mee. Dat doe je er niet even naast, helaas. Maar het is de investering zeker wel waard.

SEO is een doorgaand proces op meerdere fronten en het duurt vaak enkele maanden voor de eerste resultaten zichtbaar worden. De competitie zit ook niet stil dus je zal doorlopend je prestaties moeten meten en bijstellen.

 

SEO abonnementen

Voor het verbeteren van SEO bieden we verschillende diensten en abonnementen aan.

Wil je zelf aan de slag met SEO of SEO uitbesteden of een combinatie daarvan? Of eerst een gratis SEO scan aanvragen?